#STRUJANJA: Ubojstvo po brojevima

1.5.2021.

Mario Kozina, Silvestar Mileta i Jelena Pašić

Mario Kozina, Silvestar Mileta i Jelena Pašić

Filmska se kritika često shvaća kao nešto suviše ozbiljno, nepotrebno, nerazumljivo ili namrgođeno. Danas vam stoga Mario Kozina, Jelena Pašić i Silvestar Mileta nude jednu popularnu i opušteniju formu. Jer što god majstori eseja i znanstvenih studija o njima mislili – svi vole top liste.

Voli ih publika, voli ih kritika, vole ih novinari kada ne znaju što bi stavili u novine i na portale. Razlog je jednostavan. Top liste su zabavne – zanimljivo ih je raditi, zanimljivo ih je uspoređivati s kolegama i prijateljima, zanimljivo se s njima slagati ili im proturječiti.
Mario, Jelena i Silvestar svoje su liste skupno nazvali “Ubojstvo po brojevima”, a današnja tema su im precijenjeni filmovi. Govore o filmovima koje javno mnijenje ili struka vole, a njima idu na živce. Pritom im rodovi, vrste, žanrovi, nacionalnost filma ili dobar ukus ne znače ništa.
Da iznenađenja budu veća, a njihova prijateljstva potencijalno ugroženija, tijekom snimanja prvi put doznaju što se nalazi na listama koje nisu sami sastavljali.
Bilo da se s njima slažete ili ih poželite pravednički “oprati” – ostavite komentar na Vimeu ili Facebooku. Radujemo se i vašim alternativnim listama.
Disklejmer: Što god o njima poslije ovoga mislili – oni doista vole filmove! Malo iskrenosti, međutim, nikoga nije ubilo…

Oznake: