Filmski portal Hrvatskog društva filmskih kritičara
Search

#STRUJANJA: KRATKI SPOJEVI – FILIP MOJZEŠ

Filip Mojzeš
Filip Mojzeš

Kratkometražni film često je podcijenjena filmska forma koja se smatra amaterskom ili studentskom. Kratki film, u svojoj dužini do 30 minuta (ili 40 po američkom standardu), prognanik je s redovitih kinorepertoara i televizijskih programa, te svoje neobično trajanje projicira uglavnom na specijaliziranim festivalima i festivalskim off programima ili proživljava drugu mladost razbacan po internetskim bespućima. No, s obzirom na mogućnosti i ograničenja kratka forma pruža poseban prostor za stvaranje izuzetnih filmskih djela.

U seriji razgovora #Kratkispojevi družimo se nekoliko autora različitog iskustva i stilova kojima je kratkometražni film glavna izražajna forma te će nam ponuditi svoja razmišljanja kako bi razbili stereotipe o kratkim filmovima.
 
Filip Mojzeš završio je preddiplomski studij filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i diplomski program film.factory na Sarajevskoj filmskoj akademiji. Režirao je i napisao desetak, uglavnom igranih, kratkometražnih filmova u kojima je razvio prepoznatljiv autorski stil. Poznatiji filmovi su mu Šetač (2014.), Smrt bijela kost (2018., segment omnibusa Duboki rezovi), Groblje slonova (2019.) i Angina pectoris (2020.)

https://vimeo.com/549692832

Nino Kovačić

Nino Kovačić

Rođen u Čakovcu 1982. Diplomirao komparativnu književnost i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Comparative history na CEU u Budimpešti...

Svi članci

Posljednje objave