Filmski portal Hrvatskog društva filmskih kritičara
Search

#STRUJANJA: POHVALE – TOMISLAV ŠOBAN

Tomislav Šoban za #Strujanja
Tomislav Šoban za #Strujanja

Redatelj Tomislav Šoban svoje je divljenje usmjerio prema manje poznatom igranom filmu nastalom u Splitu osamdesetih godina prošlog stoljeća. Među suvremenim je ostvarenjima odabrao jedan zaigrani filmski ljubavni par talentirane animatorice, a i svoj je treći izbor usmjerio tamo gdje se odvija nadahnuto istraživanje medija pokretnih slika kojem je sklon i u vlastitom radu.

Tomislav Šoban rođen je 1981., diplomirao je 2004. na Odsjeku za grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2008. godine aktivni je član Kinokluba Zagreb i njegov aktualni predsjednik. Godine 2011. upisuje Akademiju dramske umjetnosti, na Odsjeku filmske i televizijske režije. Režirao je nekoliko kratkih igranih filmova  kao što su Nije odgoj (2017), Kako je Iva otišla 16. rujna 2016. (2016), Polufinale (2014), Krhko (2019)  i kratkih eksperimentalnih filmova Kraj (2015), Najmanji (2013) koji su prikazivani i nagrađivani po raznim filmskim festivalima.

Vimeo i Youtube su kanali na kojima možete gledati #Strujanja

 

Višnja Vukašinović

Višnja Vukašinović

Rođena 1982. u Splitu. Diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik. Objavljuje eseje i kritike o književnosti, likovnoj umjetnosti i filmu.

Svi članci

Posljednje objave