Filmski portal Hrvatskog društva filmskih kritičara
Search

#STRUJANJA: TAKVA SU PRAVILA – NEBOJŠA TARABA

Nebojša Taraba
Nebojša Taraba

U ovotjednim Strujanjima Zone filma upoznajte trenutno najzaposlenijeg hrvatskog producenta koji je pred kamere došao u kratkom predahu između tri velike i aktivne produkcije. Nebojša Taraba je zajedno s partnerom Miodragom Silom na čelu produkcijske kuće Drugi plan, a njihove smo (uglavnom) serije pratili putem javne i komercijalnih televizija, a posljednjih godina i putem HBO-a te Netflixa. Priča o Drugom planu je priča o uspjehu, ne samo zbog dobrih odjeka njihovih serija već i zbog činjenice da im je velike potencijale prepoznala jedna od vodećih europskih produkcijskih kuća (njemački Beta Film) i odlučila investirati u njih. Vijest da je strani kapital ušao na naše informatičko ili turističko tržište u pravilu završava na naslovnicama novina – kada se upravo to dogodi u audiovizualnom sektoru malo tko za isto uopće sazna.

Na kojim sve projektima radi Drugi plan, što je dobro a što loše u našem audiovizualnom sektoru i kako je to raditi u raljama covida – samo su neka od pitanja na koja odgovara Nebojša Taraba, jer #takvasupravila.

https://vimeo.com/546346520

Hrvoje Pukšec

Hrvoje Pukšec

Hrvoje Pukšec živi i radi u Zagrebu gdje je i rođen 1976. godine. Od 2000. radi kao filmski kritičar i novinar specijaliziran za filmske teme, a tijekom godina pisao je za brojne hrvatske kulturne časopise i portale.

Svi članci

Posljednje objave