Filmski portal Hrvatskog društva filmskih kritičara
Search

#STRUJANJA: Ubojstvo po brojevima 2

Mank - redatelj: David Fincher
Mank – redatelj: David Fincher

U novoj epizodi Ubojstva po brojevima na meti Jelene Pašić, Marija Kozine i Silvestra Milete nalaze se “filmovi o filmovima” – djela koja tematiziraju razne segmente nastanka filma, koja se odvijaju za vrijeme snimanja, koja se bave samima sobom ili se zanimaju procesima gledanja. Kraće rečeno, slijedi nam meta galore. Stvaranje ove top liste proteklo je u nešto pomirljivijem tonu od razgovora o precijenjenim filmovima, ali manjak “kontroverze” nadomješten je preporukama za gledanje manje poznatih bisera. Podbadanja, uostalom, ni ovoga puta nisu izostala, a obilato se koriste i prilike za kršenje prethodno postavljenih propozicija liste. Sudionici su ponovno upoznati isključivo s vlastitim popisom, pa je suspense i ovoga puta zajamčen. Povod listi pružio je recentni Fincherov Mank, a nalazi li se i on na popisu – provjerite u videu.

Kao i uvijek pozvani ste složiti se ili pravednički zgroziti nad unosima, poretkom ili argumentacijom i ostaviti vlastitu listu ili barem komentar na Facebooku Hrvatskog društva filmskih kritičara ili Vimeu podcasta #Strujanja Zone filma.

Uživajte u gledanju, #ubojstvopobrojevima je pred vama.

https://vimeo.com/546349526

Silvestar Mileta

Silvestar Mileta

Silvestar Mileta diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Izvršni je urednik Hrvatskog filmskog ljetopisa i stalni suradnik Filmonauta...

Svi članci

Posljednje objave