Filmski portal Hrvatskog društva filmskih kritičara
Search

#STRUJANJA: UBOJSTVO PO BROJEVIMA 3

Mario Kozina, Silvestar Mileta i Jelena Pašić
Mario Kozina, Silvestar Mileta i Jelena Pašić

Posljednji nastavak Ubojstva po brojevima naslovom “Politički nekorektni filmovi koje volimo” nepogrešivo upućuje na činjenicu da je temu predložio Mario Kozina. Sekundiraju mu, kao i ranije, Jelena Pašić i Silvestar Mileta u vehementnom trojcu oduševljenja, vitriola i manjka senzibiliteta za suvremene standarde ljudskih prava. Šalu na stranu, ova top lista jednim se dijelom nastavlja na trenutno aktualnu raspravu o kontekstima prikazivanja i recepcije klasičnih filmova koji perpetuiraju negativne društvene pojave poput rasizma, kolonijalizma, različitih oblika nasilja i dr. Usprkos tomu, zadržava kao i do sada opušteniji, razgovorni pristup.

Rodnih, vrstovnih, žanrovskih i inih barijera ponovno nema, a netko je zacijelo i ovoga puta izigrao prethodni dogovor o propozicijama liste… No kao i uvijek očekuju vas preporuke za gledanje izvrsnih filmova i zanimljive argumentacije.

Kako ovim videom privodimo kraju naše top liste, zanima nas biste li i ubuduće voljeli gledati sličan sadržaj u sklopu podcasta #Strujanja Zone filma te što vam se u ovom formatu svidjelo, a što biste mijenjali. Javite nam na Facebooku Hrvatskog društva filmskih kritičara i Vimeu #Strujanja.

Do gledanja.

https://vimeo.com/556699688

Silvestar Mileta

Silvestar Mileta

Silvestar Mileta diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Izvršni je urednik Hrvatskog filmskog ljetopisa i stalni suradnik Filmonauta...

Svi članci

Posljednje objave